Първото място в класацията на Съвета за световен туризъм отиде за Любляна

 

Созопол е дестинация № 2 за световен туризъм за 2015 година. Първото място в класацията на Съвета за световен туризъм отиде за Любляна. Победителите бяха обявени на специална церемония в Мадрид. 

Още по темата

 

Архитектурно-историческият комплекс „Южна крепостна стена и кула" в Созопол се пребори със 156 финалисти на международната награда „Туризъм за утре".   „Очакваме с тази реклама на град Созопол като такава дестинация да доведе до по-голям туристически поток и Созопол да не се приема само като дестинация за морски туризъм, а като дестинация за културно-исторически туризъм”, коментира инж. Митя Димитров от фондация „ Созопол”.

 

През последните 10 години основните усилия са насочени към привличане на туристи и заради археологическото богатство на града. Най-атрактивните обекти са средновековният манастир ,,Южната крепостна стена” и археологическият музей с богатата си колекция, подчерта директорът на археологическия музей Димитър Недев.

 

И гости и туристи са доволни от признанието.  „Мисля, че е крайно време да блеснат въобще не само Созопол, и български градове,които  имат такива много стари реликви”, коментира Атанас Маринов, един от туристите, които посетиха днес града.

 

Репортер: Цеца Алексова