Eдна история за скрити тайни, забравени поверия и вградени съкровища се превръща в приключение из тихите улички на Созопол в първите есенни дни.

В навечерието на Независимостта на България, на 21 септември,четвъртък малки и големи, жители и гости на Созопол ще могат да се впуснат в приключението на туристическата игра „Вградената монета“. Всеки любопитен за скритите тайни на Созопол и с приключенски дух, може да участва в интересната игра, която ще ги очаква от 10.00 ч. до амфитеатъра, срещу църквата „Св. св. Кирил и Методий“. Играта ще продължи до 16.00 часа, а всеки участник, който успешно е преминал маршрута, ще си тръгне с награди.

Забавната приключенска игра“Вградената монета“ е подарък от община Созопол за всички, които обичат древния град.Тя успешно се проведе на 9 и 10 септември, като даде възможност на 150 души да се докоснат до хилядолетните тайни на древна Аполония и да преживеят чувството на откривателство и приключение.

Защото придвижвайки се по маршрута на играта „Вградената монета”, участниците се ориентират по мистериозни инструкции, преминават забавни изпитания и научават любопитни факти за обектите,които срещат по пътя си. Целта на играта е всички участници да стигнат до финала на маршрута, като междувременно опознаят дестинацията и усвоят интересна информация за нея по забавен и увлекателен начин. Игровата форма прави обиколката нестандартна и разнообразна, а емоцията да преминеш през различните етапи, прави играта незабравима.

Последните летни дни неудържимо ни теглят към морето, плажа и още едно-две приключения на романтични или тайнствени места. Всичко това наведнъж ни предлага Созопол на 21 септември, четвъртък.

Участието в играта е безплатно, можете да се включите както индивидуално, така и като отбор. Ще имате възможност да изберете и нивото на трудност. Можете да започнете участието си в играта по всяко време между 10:00 и 16:00 часа.

Необходима екипировка: фотоапарат (или друг снимащ апарат) и добро настроение.